Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig hjemme. Forsøkt å få hjelp uten at det hjalp.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har det veldig vanskelig hjemme og jeg vet ikke om jeg klarer å holde ut lenger. Jeg har gått til både familievernkontoret og snakket med helserådgiver på skolen, uten nytte.Det har mildt sagt vært et helvete å bo i hjemmet der jeg har vokst opp. Mor og far krangler, skriker, banker og masse mer dag ut og dag inn. Men, om man skal se lyst på det har ting bedret seg... men det er fortsatt mange som vil se på det som unormalt måten de holder på. Faren min er verst. Han har vært voldelig. Veldig voldelig. Jeg skal ikke gå inn i detalj, men det har vært ille. Alle disse tingene som har skjedd oppigjennom har vært med på å lage problemer for meg. Jeg har det ikke godt med meg selv overhodet og kan ikke huske siste gang jeg i det hele tatt var glad. Jeg har så utrolig lyst til å flytte ut, men vet at jeg ikke kan uten mine foreldres samtykke. Finnes det noen ordninger, eller er det i det hele tatt noen muligheter for at jeg kan komme meg vekk herfra før jeg blir gal?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du bor hjemme men mistrives sterkt med det fordi det er så mye krangling og konflikter i hjemmet.

Det høres ikke noe bra ut at du har bodd under slike forhold. Forstår deg veldig godt at har lyst til å flytte hjemmefra for komme bort fra alle disse konfliktene. Men det som er bra du nevner er faktisk har blitt noe bedre selv om det ikke er veldig mye.

Jeg tenker det kan være viktig at du prøver å finne ut ha som nå er blitt bedre og hvorfor det har blitt bedre. Er det noe der du kan bygge videre på, fortsette med? Ellers tenker jeg det er viktig at du på en eller annen måte får foreldrene dine i tale, og fortalt dem hva du føler og tenker. Foreldrene dine må vite hvordan du har det ellers vil ikke ting nødvendigvis bli bedre.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine, så kan du be om at noen andre voksne som du stoler på, kan være med på samtalen og hjelpe deg med å formidle det du vil si. Det kan også være bra å ha en annen voksen person tilstede slik at du ikke trenger å være redd for at foreldrene dine skal bli sinte under samtalen.

Hvis dette ikke hjelper så tenker jeg det er viktig at du kontakter barneverntjenesten i den kommunen hvor du bor forteller dem det samme som du har fortalt oss. Det du opplever er ikke bra og er helt på grensen til psykisk omsorgssvikt som er like ille som fysisk omsorgssvikt og mishandling. Derfor er det viktig at du kontakter noen som kan hjelpe deg med å få orden på dette. Du har også muligheten til å ringe gratis til Alarmtelefonen for barn og unge på 116111 og snakke med dem.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme