Hopp til hovedinnholdet

Stefar er bare negativ til meg

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har en stefar som ikke klarer å kommunisere. Alt jeg gjør er galt, og jeg gjør aldri noe rett, viss jeg skal dømme ut i fra måten han snakker til meg på. Jeg kan ikke huske en gang at han i løpet av våre 9 år sammen at han noen gang har sagt at jeg var flink uten at han har kommentert det negative. "Jøss, du klarer faktisk å ikke være *et eller annet negativt*". Både jeg, mamma og bror har satt oss ned for å prate med han, å si han ikke må være så sur. Da kjefter han tilbake at han "ikke er sur" Han klarer ikke å kommunisere misnøye på en konstruktiv måte. Han ble sint for 10min siden fordi jeg hadde glemt å låse døren når jeg satt på do. Han åpnet døren, og ba meg om å låse "fordi han kunne ikke vite at jeg satt der". Så lukket han døren og trampet bort. Jeg blir overfalt hver gang jeg kommer hjem med ting jeg har gjort galt. Han kommer opp på rommet mitt bare for å kjefte for ting jeg "kanskje" har gjort Det hjelper ikke å prate med han på en rolig måte, så hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra du har støtte hos din mor og din bror, selv om det ikke har hjulpet noe. Kanskje du kan snakke med din far, eller noen andre i familien som din stefar stoler på, eller liker. Kanskje de kan snakke med han. Du kan også kontakte helsesøster eller rådgiver på skolen din for å ha noen voksne du kan snakke med om hvordan du har det hjemme. Kanskje de kan hjelpe deg med å vurdere om du skal kontakte barneverntjenesten og be om hjelp.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefone 116111 og snakke om det.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme