Hopp til hovedinnholdet

Faren min slår jo en del men det er min feil.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg føler ting er bra hjemme. Men jeg føler alle andre er i mot det. Hjemme så er far ganske streng, men det er jo alle. Han slår jo en del men det er min feil. Jeg som gjør feil han må jo bare lære meg hva som er rett. Og så får jeg beskjed om at det ikke er lov å slå og det står det overalt, men det er jo feil(!). Liker ikke når han slår, men det er jo normalt? Og han har slått siden jeg var liten. Han drikker, og jeg drikker. Men når jeg går ut og er med folk får ikke jeg drikke? (Alkhol) de sier det ikke er lov, akkuratt som med slåingen. Men jeg har fått drikke siden jeg var liten av far. Og når han kommer inn om natten.... og gjør ting.. så sier han jo det er normalt. At alle gjør det. Jeg skjønner ikke hva som er galt eller rett. Er det jeg eller dem som tar feil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint du tar kontakt med Ung.no. Jeg forstår det som din far slår deg, gir deg alkohol og kommer inn om natten og gjør ting. Det er ikke normalt å gjøre det, det er heller ikke lov å gjøre det.

Din far utsetter deg for krenkelser og straffbare forhold. Jeg råder deg til å si fra til noen voksne du har tillit til for eksempel på skolen eller å ta kontakt med barneverntjenesten der du bor. En slik situasjon du lever i er ikke bra og du kan få hjelp til å få det bedre.

Du kan gjerne ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym. Da kan vi hjelpe deg videre til å få det bedre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme