Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte til faren min.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Mamma er sur på meg og greier ikke stå for sine meninger, de forandrer hun på hele tiden. Jeg får ikke spille en kamp i helga en gang fordi hun ikke ønsker at jeg skal få være med venner og hun bil heller hva meg med på tur. Hva gjør jeg? Hun har også lovet meg i msnge måneder at jeg skal få lov til å bli med på cup til Danmark og plutselig sier hun at hun ikke gidder å sende meg dit, fordi hun mener jeg er frekk og dum, hva gjør jeg? Ønsket mitt er å flytte herfra fordi min mor ikke kan stå for det hun sier og fordi hun forandre på ting hele tiden, hun lar meg til å med ikke å sa så mye kontakt med faren min. Han er den i livet som støtter meg på alt, nå vil jeg dra!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke uvanlig at man har konflikter med foreldre etterhvert som man blir eldre. Det er foreldre som bestemmer hvor barn skal når foreldre ikke bor sammen, men barn har krav på å bli hørt når det dreier seg om slike spørsmål. Etter barn har fylt 12 skal barnas mening legges særlig vekt på.

En av forutsetningene for å kunne flytte til faren din er at farne din også synes det er en god ide. Vil det å flytte påvirke skolegangen, fritidsaktivitetene eller kontakten med vennene dine?

Det er lurt av deg å snakke med foreldrene dine om dette. Om det ikke er mulig å snakke med dem sammen om det kan du ta en om gangen. Er dette vanskelig kan du foreslå at dere ta kontakt med familievernkontoret der du bor. de er eksperter på å hjelpe familier med spørsmål om bosted, samvær og kommunikasjon.

Du kan også snakke med helsesøster eller sosiallærer.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme