Hopp til hovedinnholdet

Ungdom og pårørende til psykisk syk mor og bror

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en 16 år gammel jente som bor sammen med min mor, min bror og min far. Mamma er psykisk syk (depresjoner, blir psykisk utslitt osv) og broren min har Asberger. Dette skaper mye styr og krangling i min hverdag. Jeg liker å være på skolen, fordi da får jeg en pause. Det er slitsomt å komme hjem. Det har alltid vært sånn, og jeg føler at jeg trenger noen å snakke med. Spesielt de gangene jeg gråter meg selv i søvn fordi broren min ikke skjønner at han sårer meg. Eller når jeg tenker tilbake på hvordan mamma alltid satt han foran meg. Mamma snakker ikke om hverken sine egne psykiske lidelser eller diagnosen til min bror lenger, og pappa forstår ikke. Jeg har noen venner jeg er med på skolen, men aldri i fritiden. Jeg føler meg ensom og er lei av å bare sitte på rommet mitt med døra låst og se på serier. Ingen av vennene jeg har på skolen er folk jeg kan snakke med om utfordringene og alt styret i livet mitt. Hvor finner jeg noen jeg kan snakke med som forstår meg?

SVAR

Besvart 05.02.2017 23:04:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle