Hopp til hovedinnholdet

Broren min er svært urolig. Han trenger hjelp. Hva kan jeg gjøre slik at han får hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, alle vennene mine og søsknene mine har alltid trodd at lillebroren vår på 12 har ADHD. Han er rolig på skolen. Men går helt amokk hjemme. Han slipper på en måte ut all energien sin hjemme. Han har nevnt selv noen ganger at han angrer på det han gjør når han får utfall og at han ikke klarer å gjøre noe med det. Når noe kommer i veien for han eller noe ikke går han sin vei. Blir han helt utt av seg. Da tar han som oftest å knuser ting, kaster ting og slår, sparker og spytter. Han angriper den som står i veien for han. Siden han har vokst så stor, så har ikke mamma og pappa så mye kontroll over han lenger, så han gjør som han vill. Han begynner å bli farlig. Han løper ofte rundt i huset med vilje for å slippe ut all energien sin. Mamma og pappa vil ikke sjekke han for ADHD, på grunn av at de er redde for barnevernet. Han trenger klart hjelp av noen, hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 16.02.2017 21:11:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle