Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten min er i en veldig låst situasjon. Han bor hjemme selv om psyken hans lider under det. Han er nå begynt å trekke seg mer tilbake. Hva gjør vi nå?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg og kjæresten sitter i en veldig låst situasjon, men jeg velger å fokusere på han i dette spørsmålet. Han er 20 år og bor hjemme - selv om psyken hans lider veldig under det. Han har ikke rett på stipend fordi faren hans tjener for mye, og heller ikke rett på støtte fra NAV da han fortsatt går på VGS. Situasjonen hjemme tar helt knekken på han og han innrømmer at han føler seg deprimert og at selvmordstanker virker lettere enn å komme seg bort hjemmefra. Det er snakk om veldig mye dominantiske trekk, undertrykkelse, manipulasjon og psykisk terror. Det har kommet til et punkt hvor kjæresten min - som en gang var en veldig blid og utadvendt gutt - har begynt å trekke seg helt tilbake og som ikke engang føler seg trygg på det å uttrykke en mening eller følge drømmene. Alt han gjør og sier virker som noe å trykke han ned for, og det over lang tid med gjentakelser. Det er også mye aggresjon i bildet og privatliv finnes ikke. Dette ble veldig lite detaljert, men hva gjør vi nå?

SVAR

Besvart 06.03.2017 17:57:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett til.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle