Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at det er kaos mellom moren min og meg hjemme, og i tillegg har jeg fått kjæreste som er 6 år eldre...

 

Spørsmål
Hei!
Jeg er en jente på 18 år,som går siste året på videregående. Etter at søstern min flyttet ut har det blitt litt kaos hjemme. Moren min er ekstremt bekymret når drar ut, og hun klarer ikke sovne før jeg har kommet hjem, som gjerne ikke blir før 4-5 i helgene.

Akkurat nå hadde vi en kjempekrangel om at jeg ikke fikk lov til å dra ut så mye som jeg gjør, og at reglene måtte bli strengere. Men hvordan skal jeg få henne til stole på at det faktisk går bra, og at jeg er 18ÅR!! Jeg har aldri sovet hos venninner uten og sagt fra, og kommer allid hjem tl avtalt tid, så jeg er vel ikke en av "de værste" heller!

Med litt "uflaks" har jeg møtt en gutt som jeg jobbet med en lørdag, og som jeg syns er kjempe hyggelig. Vi møttes helgen etter, og til min store forskrekkelse var han 24 år. Selv syns jeg aldersforskjellen er stor, men føler ikke det er noe stor forskjell på oss to. For sånne ting kan jo variere fra person til person. Likevel syns jeg det er ubehaglig å fortelle venner om alderen hans. Og hva skal jeg si til foreldrene mine?! Situasjonen hjemme er allerede vansklig, og jeg er ikke helt klar for enda mer mas. Må jeg virkelig bare gi slipp på han, eller har du noen andre gode løsninger å komme med?! Vet ikke om jeg orker å lyve for foreldrene mine et år til!

Hilsen en litt forvirret og frustrert jente..:s
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei :O)
Du er myndig, og det betyr at du har større grad av frihet enn før du ble 18 år. Men samtidig bor du hjemme og må forholde deg til felles regler for husholdningen. Det kan også bety rimelige innetider.

Du skriver at du forholder deg til avtalte innetider, og hvis moren din er enig i at du får være inne 4-5 om morgenen, er det rart at hun kritiserer deg for det i ettertid. Snakk med henne om dette, og kanskje dere kan finne tider som dere begge kan leve med så lenge du bor hjemme.

Jeg er enig med deg i at det er dumt å leve på en løgn for å skjule alderen på din nye venn/kjæreste.

Jeg vil anbefale deg å snakke med moen din om dette ogaså. Fortell hvordan du har det med situasjonen, fortell at du synes det er skummelt/gruer deg til å ta det opp, og hør hva hun mener om det. Forklar hvordan dere har det sammen som kjærester.

Seks års aldersforskjell kan være mye når du er 18, men dette er igjen noe du må tenke gjennom. Det er uansett viktig at du kjenner etter om du føler deg trygg og sikker sammen med ham og at dere er snille og gode med hverandre.

Lykke til med de store samtalene, håper dere klarer å finne løsninger som gjør at dere er fornøyd begge to.

Vennlig hilsen
ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Kva veit du om demokrati?

Kven fekk Nobels fredspris i 2014, blant anna for kampen deira mot undertrykking av barn og ungdom