Hopp til hovedinnholdet

moren hennes hadde slått henne, og da hun gjorde motstand, kom moren med en kniv

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Bestevennen min kom i dag på skolen og gråt. Hun fortalte meg om noe som skjedde i går, det moren hennes hadde slått henne, og da hun gjorde motstand, kom moren med en kniv. Hun pekte den mot henne, og truet med å ta sitt eget liv. Venninnen min fikk tatt fra henne kniven, og låst moren inne på rommet til hun hadde roet seg litt, men da hun kon inn igjen på rommen sitt hadde moren ødelagt alle tingene hennes. Hun dro da til en annen og overnattet til idag. Venninnen min hadde fått kutt på armen sin, og jeg spurte om det var moren, men hun svarte at hun selv hadde gjort det. Hun fortalte meg at hun planla å ta sitt eget liv, fordi det ville være bedre for moren om hun ikke var der. Jeg fikk snakket henne fra det der og da, men jeg vet ikke hvordan det vil fortsette. Hun ba meg om ikke å si det til noen, i kompromiss om at hun ikke skulle fortsette å skade seg selv. Jeg er skikkelig stressa, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Kan dere gi meg noen råd? Hilsen fortvila jente på 15 :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Må først og fremst si at bestevennen din er heldig som har en venn som deg, en venn som bryr seg. Det du forteller om bestevennen din er alvorlig; både at hun blir slått av moren sin, at moren ødelegge tingene hennes og ikke minst at moren truer med kniv og vil ta sitt eget liv. Dette er alt sammen ting som er for vanskelig for  en 15 åring å orden opp i alene, selv om din venn var modig som klarte å ta fra mor kniven. 

Det kan uansett ikke fortsette slik. På nettadressen barnevernvakten.no  vil du finne telefonnummer til barneverntjenesten i den kommunen dere bor i.  Det er viktig at noen andre voksne får vite om hvordan bestevenninnen din har det, selv om hun ikke vil at noen skal vite.

Dere kan kontakte alarmtelefonen på telefon 116111 for å få hjelp og råd fra dem.

Noen ting er for vanskelig å ordne opp i alene.  Det kan høres ut som din bestevenn trenger hjelp til å få det bedre hjemme og det kan høres ut som moren hennes er psykisk syk eller i  ubalanse og hun trenger hjelp for dette. Hvis det blir for vanskelig å gå til barneverntjenesten, må dere si fra til noen andre voksne dere kjenner og som dere stoler på.  

Du kan også råde bestevenninnen din til å fortelle til fastlegen hvordan  moren har det.  Fastlegen vil kunne sette i gang hjelp til moren.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme