Hopp til hovedinnholdet

Mamma snakker dritt om pappa og prøver å ta fra han foreldreretten. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Ja, jeg er en helt "normal" jente i 8. Klasse. Men jeg føler meg dårlig m tanken på å leve. Jeg har vært veldig trist og deprimer det siste året. Men jeg føler jeg ikke har noen grunn. Mamma og pappa skilte seg når jeg var ganske liten, sånn 5/6 år. Eller d startet m at mamma fikk kreft når jeg var 4/5 år. Jeg husker ikke mye av det. Når mamma ble "frisk" var ikke ting så bra mellom mamma og pappa. De kranglet veldig mye. Vi hadde lite penger å nesten ikke råd til mat fordi mamma ville "ut å se verden" . Så da ble de skilt. Gjennom årene har jeg blitt vant til å høre mamma snakke dritt om pappa, men pappa er en veldig snill person som ikke liker å snakke dritt. Nå har ting blitt værre, mamma prøver å ta vekk foreldre retten til pappa. Og jeg mø alltid børe mellom mannen. Nå når jeg er nedenfor, og folk spør hvorfor har jeg ingen svar. Har hatt et problem med kutting i over et år nå, prøver veldig hardt å stoppe. Bare bestevennen min som vet om dette. Håper dere svarer. Mvh.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du har det vanskelig for tiden og kjenner deg trist og deprimert. Jeg tenker at det er en grunn til det. Du beskriver flere vonde opplevelser dere har hatt i familien din. Ikke alt klarer du å huske. Likevel kan alt dette være med å prege deg. For barn oppleves det vanskelig når foreldre snakker stygt om hverandre og ikke klarer å samarbeide. Du sier at din far er veldig snill og nå vil din mor ta foreldreretten fra din far. Jeg synes du skal fortelle alt du har skrevet her til en voksen du har tillit til. Det kan være en helsesøster, lærer eller andre voksne du kjenner du har tillit til. Jeg tenker at dine foreldre trenger hjelp til å se hvordan de skal ta vare på deg slik at du ikke blir dratt mellom dem, og ivareta deg. Jeg tenker at det kan være godt for deg å få ut alle tankene som tynger deg med en voksen person.

 Du er velkommen til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme