Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 20 år som sliter veldig med min psykiske hverdag. Jeg har trukket søknaden min til Universitetet og faren min vil kaste meg ut. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 20 år som sliter veldig med min psykiske hverdag. Jeg hater meg selv, sliter med å sove og å komme meg opp, og jeg bryr meg ikke om noen ting lenger. Slik brukte det ikke å være. Problemet er at dette har endret meg helt som person. Jeg lyver for folk, jeg gjemmer meg og unngår kontakt, jeg glemmer alt jeg har lovet å gjøre/hjelpe til med. Og verst av alt, jeg trakk søknaden min til universitetet. Faren min tilbød meg å bo hos han slik at jeg kunne slippe studielån mens jeg startet på studiet. Det har vært vanskelig å bo sammen, vi har hatt en vanskelig relasjon tidligere og den har bare blitt verre. Nå fant han ut at jeg trakk søknaden min og sier han vil kaste meg ut og stenge alle jobbmuligheter i byen, slik at jeg kan kjenne hvordan det er å være på bunnen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har jobbet en del siden jeg kom hit og tjent meg opp litt penger, men det er ikke nok til å bo alene. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 16.08.2017 18:13:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle