Hopp til hovedinnholdet

Er oppvokst med at dei blir slått så de slår meg når de mener jeg har gjort noe galt

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei.. hvor skal jeg begynne... Mamma og pappa er fra to forskjellige land. De er oppvokst med at dei blir slått så de slår meg når de mener jeg har gjort noe galt. Foreldrene mine lar meg heller ikke være med gutter... De synes det er altfor tidlig. Jeg får så vidt være ute fordi de synes at det er farlig for jenter å være ute. Vi bor i en liten bygd og jeg er i nærheten. Faren min blir ofte sur på meg og skriker og slår. Jeg sitter ofte på rommet mitt og er deprimert og har selvmordstanker. Tørr heller ikke å snakke med noen om dette. Kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt med ung.no!

Det du beskriver høres ikke greit ut. Du forteller at du er deprimert, har selvmordstanker og blir slått hjemme.

Det at foreldrene dine slår deg er ikke lov. Selv om foreldrene dine har hatt det slik i sin oppvekst, skal ikke du ha det slik.

Selv om foreldrene dine er fra et annet land er det ikke lov til å slå barn i Norge. Dette må du få hjelp til å få stoppet. 

Når det gjelder det at du ikke får lov til å være med gutter, er ikke dette så uvanlig. Foreldre har et ansvar for å beskytte barna sine og du er bare 13 år.

Likevel synes jeg ikke det høres greit ut at du sitter så mye alene på rommet ditt. Barn skal få lov til å være ute med venner og være sosial med andre barn.

 Du sier at du ikke tørr og snakke med noen om dine problemer. Jeg synes det er viktig at du får hjelp til å få det bedre hjemme og oppfordrer deg til å snakke med noen likevel.

Det kan være en voksen du er trygg på, for eksempel helsesøster på skolen, en lærer eller en annen i familien. Det viktige er at du får hjelp til å få det bedre! 

Hvis du synes det er vanskelig kan du også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, tlf. 116 111. Der kan du få råd og de kan hjelpe deg med å komme i kontakt med noen som kan hjelpe, f.eks.

Barnevernet. Alarmtelefonen har åpent hele døgnet og er gratis å ringe til.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme