Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en bror som slår meg, truer meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en bror som slår meg, truer meg, kaster ting på vennene mine, meg og på mamma. Mamma og pappa er kilt så det er så og si bare mamma som tar seg av oss. Ikke at det er så viktig. Mamma og pappa har ikke hatt så mye tid til meg siden han ble født. De har satt meg til side men når jeg sier det til dem sier de bare - nå får du gi deg... jeg er dritt lei av og føle meg som ingenting. Jeg prøver og være så mye borte som murlig. Uansett hva jeg gjør har jeg ingenting igjen, han tar alt jeg har / det lille jeg har igjen. Han tar familien min, tingene mine, rettighetene mine OSV. Beklager hvis jeg ikke kunne begrunne så mye, men det er fordi jeg bare kan skrive 1000 tegn.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13!

 

Du beskriver at du har en bror som du opplever tar mye plass på grunn av måten han oppfører seg på og er mot deg og mamma på. Ut fra det du beskriver oppfatter jeg det som at mamma og pappa bruker mer tid på din bror og at de sannsynligvis gjør det fordi han krever mer oppmerksomhet og oppfølging enn hva du gjør. Jeg kan absolutt forstå at du opplever det som urettferdig, jeg tenker det er viktig at du får hjelp til å få fortalt dine foreldre hvordan du opplever det, hvordan det er å være deg oppi dette. Kan du prate med sosiallærer eller helsesøster på skolen og beskrive for dem hvordan du har det ? Kanskje kan de ta en prat med mamma og pappa om dette ? Jeg tenker at dere som familie kan trenge hjelp særlig din bror slik at han slutter med å slå og true deg og mamma for det er ikke akseptabelt uansett. Du kan også ringe 116 111, det er alarmtelefonen for barn og unge. Det er gratis å ringe og der kan du få gode råd og god hjelp.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme