Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine kjefter hver dag. de får meg til å føle meg ubrukelig. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

foreldrene mine kjefter hver dag. de får meg til å føle meg ubrukelig. alt jeg gjør er feil. jeg får bare husarrest av småe ting jeg gjør feil som å miste bussen en gang. vi bare krangler, de slår, jeg føler meg ikke hjemme her. det har vært sånn hele livet mitt og det blir bare verre og verre. vi har fått hjelp 2 ganger før. men det hjelper aldri. jeg vil flytte til fosterhjem. så fort som mulig, jeg holder ikke ut her jeg er deprimert og har spiseforstyrrelser. de hjelper meg ikke med noe. de kjefter når de ser at jeg driver med selvskading og spør ikke hva som er gale engang. vi behandler ikke hverandre som familie. jeg blir ukomfortabel rundt de for de er ikke foreldrene mine i øynene mine. de er bare noen som er her for å kontrollere meg. jeg driver ikke med narkotika elller alkohol. det er små ting de kjefter og slår meg for. jeg er bare lei. jeg føler meg mentalt ustabil og de gjør det bare verre. kan jeg flytte ut på en eller annen måte veldig fort?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det må være vanskelig å være deg når du har det slik hjemme. Du skriver at dere har fått hjelp to ganger før, men det hjelper ikke. Jeg kan bare råde deg til å prøve å få hjelp en gang til. Kanskje du kan snakke med helsesøster på skolen som kan hjelpe deg å skrive en melding til barnevernet. Det er barnevernet som vil undersøke og vurdere om det beste for deg er å flytte i fosterhjem. Barnevernet vil med tiltak prøve å endre det som er vanskelig hjemme hos dere før fosterhjem blir vurdert.  Du skriver også at de slår deg. Det er ikke lov og straffbart å slå barn da det er både fysisk og psykisk skadelig.  Hvis det er barnevernvakt i den kommunen der du bor bør du ta kontakt med dem når det skjer noe hjemme, når du blir kjeftet på og slått.  Barnevernvakta kan vurdere om det er nødvendig med en hasteflytting for å beskytte deg. Dine foreldre vil da også bli anmeldt til politiet.

 

Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd. Alarmtelefonen kan også skrive en melding til barnevernet hvis du ønsker det.

 Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no
 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme