Hopp til hovedinnholdet

hjemme får jeg slengt dritt etter meg og opplever å bli kalt ting som hore, prostituert mm

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har det ikke overhodet ikke bra hjemme. Jeg bor med moren, faren og lillesøsteren min som hver eneste dag gjør det vanskeligere for meg å leve. Jeg får hver eneste dag slengt dritt etter meg av dem, og opplever å bli kalt ting som hore, prostituert, å bli fortalt at jeg ikke vil bli noe, at alle, inkludert dem, hater meg at og jeg aldri vil bli elsket eller oppnå noe i livet, at jeg er dum, at jeg har gjort meg selv psykisk syk, at de angrer på at de fikk meg, at min eldre søster flyttet ut pga. meg, at jeg bør kutte meg i ansiktet slik at alle kan se det fremfor et sted der ingen kan, fått høre at de skulle ønske jeg var død, osv. De slenger kofferter inn på rommet mitt og ber meg stikke av, noe jeg vil. Jeg opplever jevnlig å få fysisk vold utøvd mot meg, og har aldri blitt hørt. Jeg har siden barneskolen slitt med sterke selvmordstanker, som har blitt mye mer intense i det siste. Jeg går på vg1, vil bo for meg selv, og vil vite om jeg kan få økonomisk støtte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med Ung.no.

Jeg forstår du ikke har det bra ut fra den beskrivelsen du gir av hvordan du blir behandlet hjemme. Du blir utsatt for fysisk og psykisk vold. Det er straffbart i Norge.

Jeg synes du skal ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i for å få hjelp. Du kan snakke med en du har tillit til på skolen som kan hjelpe deg å få kontakt med barneverntjenesten.

Dersom du tenker du skal flytte ut på egenhånd uten at barneverntjenesten er involvert må du ha samtykke av dine foreldre. Du er velkommen til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111. Da vil vi veilede deg videre!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme