Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg føler at jeg blir mobbet hjemme av søskene mine.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler at jeg blir mobbet hjemme. Ikke av mamma eller pappa, men av søsknene mine. Storesøsteren min kan bli voldelig hvis hun ikke får viljen sin, mens de to yngre bruker ord mest. I tillegg kan storesøsteren min bli litt kontrollerende. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 12.10.2017 22:52
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit at du har det så vanskelig hjemme. Det er ikke uvanlig at søsken krangler og er uenige, men det høres ut som dette er mer enn du tåler. Det er ikke lov til å være voldelig mot andre, selv ikke søsken.

Dette er foreldrene deres ansvar. Det er de som skal sørge for at dere har det bra og behandler hverandre skikkelig. Det er viktig at du snakker med dem og forteller dem hvordan du har det. Du sier ikke noe om du har prøvd å snakke med foreldrene dine. Synes du dette er vanskelig er det mulig å få hjelp. 

Mange synes det er godt og nyttig å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Det er bra både for å få hjelp til å snakke med foreldrene dine og det kan være godt å snakke med noen om hvordan du har det.

Håper dette er til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren? Kanskje har du vært direkte redd for en søster eller bror?

Les mer

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme