Hopp til hovedinnholdet

Det har skjedd mye i livet mitt og jeg er hele tiden sliten

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Siden 8’ende klasse har det skjedd mye i livet mitt. Vold i familien, barnevern, lærere, familievern, psykologer og helsesøstre. Jeg har liksom aldri funnet riktig kontakt, og aldri fått utdypet meg selv på en slags måte. Jeg føler ingenting, men samtidig gjør jeg deg. Jeg er heletiden sliten og jeg kan ligge i senga flere dager etter hverandre og ikke gjøre noe. Jeg har heller ikke så særlig matlyst. Føler jeg ikke får kontakt med mine egne følelser og det har vært sånn i 3 år nå. Jeg har også trukket med helt tilbake sosialt. Jeg liker ikke å være med venner, vil heller være hjemme og sove og se på serie. Skolen funker ikke, klarer ikke å konsentrere meg få med meg undervisningen. Før elsket jeg å være med venner, trene og masse annet. Men nå liker jeg ingenting. Har funnet meldinger om at mamma og pappa skal skilles, men venter litt siden jeg akkurat har starta på vgs. Jeg går ikke til psykolog nå lenger siden jeg ikke føler det er vits. Har det liksom ikke dårlig nok til det.

SVAR

Besvart 25.10.2017 14:52:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle