Hopp til hovedinnholdet

Jeg og mamma krangler så mye at jeg vet ikke hvor mye lenger jeg klarer å holde ut!

Jente 14 år
 

Spørsmål
jeg trenger hjelp, jeg og mamma krangler så mye at jeg vet ikke hvor mye lenger jeg klarer å holde ut! hun blir sur for selv de minste ting, og i flere uker nå har jeg planlagt å rømme vekk fra henne. det er så frustrende, fordi foreldrene mine har gått i fra værandre, de gjorde det når jeg var 2 og for noen år siden sa hun til meg rett ut at pappa ikke er glad i meg. jeg tuller ikke, jeg har tenkt på det omtrendt vær eneste dag etter det. når vi var på ferie i tyrkia drev hun å fortalte at pappa hadde slått henne når de var sammen og sånt. jeg og pappa har aldri hatt noe godt forhold, han har mange andre barn og jeg ser han skjeldent. jeg har en eldre halvsøster som pappa har med en annen dame, det er henne jeg vil rømme til. vi har ikke sett værandre på kanskje 5 år, og jeg savner henne helt grusomt mye. hun har ikke snakket med pappa heller, hun ser ikke en gang på han som en far. i begynnelsen av deseber var jeg hos legen angående psykolog, og jeg spurte om det var noen sjangse for at jeg kunne flytte i forsterhjem og han sa han kunne finne ut litt mer før han svarte meg, men det er ingenting jeg heller vil. jeg vil være i en familie som faktisk blir glad i meg og jeg vil få en sjangse til å kanskje begynne på nytt, men fram til da må jeg komme meg vekk en liten stund, så i morgen (mandag) drar jeg til søstern min, hvis jeg får svar av henne om jeg kan komme og bo der i et par dager. meb vær så snill, hjelp meg !
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette høres ikke greit ut! Det høres ut som om mammaen din sliter med seg selv så mye at hun kansje ikke greier å se deg på en god måte. Kanskje du og mamma trenger hjelp til å snakke sammen på en bra måte. Det er flere måter dere kan få dette. Det går an å spørre helsesøster om hun kan snakke med dere. Dere kan bestille time på familievern kontoretb der dere bor og få hjelp til å snakke sammen på en bedre måte. Slik hjelp kan dre også få gjennom barnevernet. Du kan selv ta kontakt med barnevernet du kan også være anonym hvis du bare lurer på hva du har mulighettil.

Hvis du tenker at den eneste løsnongen er å komme i et fosterhjem må branevernet inn i blidet. Barnevernet hjelper også på andre måter. Hjelp til mamma slik at hun får det bedre, ssamteler mellom deg og mamma og kanskje du kan få muligeten til å få et besøkshjem. Det er også mulig for deg og mamma å bli enige om at du kan være hos slekt eller venner en periode hvis det hjelper.

Håper at dette er til nytte, lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om dine forbrukerrettigheter?

Du tar Taxi hjem en kveld, men sjåføren kjører feil eller velger en rute som ikke er den raskeste. Hva kan du kreve?