Hopp til hovedinnholdet

Mye krangling hjemme og pappa er tidvis ustabil. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg bor sammen med mamma, pappa og lillebroren min. Det er til tider mye krangling hjemme. Pappa er til tider veldig ustabil og har humørsvingninger. Dette går som regel utover mamma, han kjefter på henne uten no særlig grunn og det har en sjelden gang endt med at han slår mamma.Det har vært utrolig vanskelig for meg å være vitne til og jeg har automatisk tatt mammas side fordi jeg syns synd i henne, hun har sjeldent gjort noe galt.Pappa derimot, som jeg egentlig er ufattelig glad i, gjør ofte feil etter min mening iallfall.Jeg ønsker bare de skal være normale, ha normale krangler (slikt skjer)og ikke skape dårlig stemning hjemme.Pga dette er jeg livredd for alt av ting bare vi i kjernefamilien skal finne på sammen(biltur,ferie,høytider).Jeg ønsker ikke ta kontakt med familievernet fordi pappa aldri hadde innsett selv at det han gjør er feil. Tror heller ikke han selv er klar over hvor mye det går inn på meg og broren min,det at han kjefter på mamma osv.Er det noe jeg kan gjøre?

SVAR

Besvart 17.12.2017 09:58:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Når foreldrene krangler

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle