Hopp til hovedinnholdet

Hun liker ikke mammaens kjæreste

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har litt problemer med kjæresten til moren min, jeg liker ham ikke. Eller jeg liker ham, men ikke det at de er sammen. I begynnelsen var det greit, han var snill og kul, men når de begynte å oppføre seg som kjærester begynte det å bli utfordrende å godta det. Som for eksempel hver gang de kysser så gjør det vondt. Jeg la merke til hvor mye tid hun brukte på ham og følt meg oversett, men hver gang jeg tenker på det så føler jeg meg egoistisk. Jeg mener hun har rett til å ha det bra og det har gått snart fire år siden jeg mistet faren min og hun har ikke hatt noen siden. Også er det måten han oppfører seg på. Han oppfører seg som en tenåring, det vil si at han blant annet snakker som en. I tillegg drikker mamma mer når han er hos oss, som er ofte nok. Det bare går så fort, jeg får ikke tid til å tenke. Moren min går glipp av ting. Jeg kan ikke snakke med henne om det. Jeg vet at hun vil slå opp med ham om det plager meg og det vil jeg ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no. 

Jeg tenker at det er et godt utgangspunkt at du ønsker det beste for mammaen din. Også er det nok ikke så helt uvanlig det du opplever, at du ikke er helt fornøyd med at mammaen din har endra oppførsel når hun er sammen med kjæresten sin. Du skriver at du ikke ønsker å snakke med mammaen din om det fordi du tenker hun kommer til å gjøre det slutt med kjæresten sin. Jeg tenker at det likevel kan være fornuftig for deg å snakke med moren din om hvordan du har det. Du kan si at du ikke ønsker at hun skal gjøre det slutt med kjæresten sin, men at du synes det er vanskelig. Spør om hun, eller de kan ta litt hensyn til deg med tanke på de tingene som du påpeker her, feks. at de kysser og er så "kjærestete" foran deg, at hun drikker mer og glemmer ting. Det er lov å legge til at du er glad for at hun har fått seg kjæreste, og ser ut til å ha det bra med han, men at det er vanskelig for deg å ta inn alt på én gang. 

Du har lov til å si ifra om ting som er vanskelig for deg! Det er viktig at du har det bra, og at du blir tatt hensyn til. Samtidig er det viktig at moren din har det bra, og at du tar hensyn til henne. Om du synes det er vanskelig å snakke med henne om disse tingene, kan det være en idé å få hjelp til det fra en utenforstående. Kanskje kan det være lurt å snakke med helsesøster på skolen din eller du kan ta kontakt med et familievernkontor der dere bor. Der er det folk som kan snakke med dere sammen, og som kan hjelpe dere å lage noen gode regler som dere alle kan forholde dere til.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme