Hopp til hovedinnholdet

Jeg er velig deprimert og mamma gjør ikke så mye for å hjelpe.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er veldig deprimert, så mye at jeg orker snart ikke å leve mer, og mamma gjør ikke så mye for å hjelpe, for å bære ærlig så gjør hun det bare værre. Hun forstår ikke hvordan jeg har det og oppfatter det som om at det er én spesiell grunn til at jeg er deprimert og hun oppfører seg også som hvor hvis hun ikke vet hvordan det føles så finnes det ikke. Som er irriterende for hun vil ikke en gang prøver å forstå hvordan det føles. Når jeg sier at jeg føler meg deprimert igjen så sier hun bare at jeg må komme meg ut, eller legge meg(spørs på tidspunkt) også «blir alt bedre» også gjør hu ikke så mye mer med det. Og om kveldene når jeg gråter og ikke får sove blir hun sur å ber meg om å sove igjen, og det gjør det bare værre så jeg klarer ikke å slutte å gråte. Da blir hun bare mer sur og drar meg ut av senga og ut i stua og ber meg å sove der og at jeg må slutte å bråke. Hun blir noen ganger så sur jeg blir nesten litt redd. Dagen etterpå later hun som om ingenting har skjedd.

SVAR

Besvart 18.01.2018 08:30:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle