Hopp til hovedinnholdet
Jente 14 år
 

Spørsmål
hei:) jeg er en jente på 14 år

pappan min bor seks timer unna. før bodde han her hvor jeg bor, og hele famlilien bor her. først flytte han egentlig pga. en dame. men de slo opp etter ca. 1 år . men han har forsatt og bo der pga. jobb. jeg besøker han ca en gang i måneden. men hver gang jeg er der så føler jeg liksom att jeg må tilbringe all tid med han når jeg er der. han bor i en stor by, og jeg i en liten. derfor liker jeg og shoppe når jeg er der. og har jeg med venner så vill vi likso ikke sitte nede med han hele lørdagskvelden. men jeg får dåli sanvitttighet hvis jeg ikke gjør det. og jeg får dåli sanvittighet hvis jeg ikke gidder og komme bort til han en helg. synes det er domt att jeg får så dålig sanvittighet.

desutten tror jeg att han har dåli sanvittighet for att vi ikke ser han så ofte. han har mye penger, og av og til virker det som om han prøver og "kjøpe" oss, hvis du skjønner hva jeg mener. Søstra mi sier att det bare er måten han viser att han er glad i oss , men er ikke helt sikker.

Mamma og pappa skilite seg når jeg var lita. jeg har altid hvert en sikkelig pappajente, og jeg lingner mest på pappa(ikke utseenemessig, men innsenemessig). Hjemme er det liksom jeg som er anderleddens(innsenemessig) enn resten av familen. Derfor savner jeg ALTID pappa. husker jeg kunne gråte meg i søvne i første klasse fordi jeg gjorde det, og da bodde han 20 min unna. men det er egentlig litt rart fordi når jeg er sammen med han blir jeg veldig fort irritert over han.
alle som kjenner meg og pappa sier jeg lingner sikkelig på han, merker det faktisk selv av og til også.

men lurer på om jeg har grunn til og føle slik dåli sanvittighet? synes det er helt grusomt.
jeg og pappa snakker ikke så mye åpent om ting, tror det er fordi vi bare blir lei osso da, og når vi er sammen så vill vi ha det korselig.

pappa er fra en familie som ikke viser så mye følelser, så plis ikke svar att jeg skal snakke med han, vi har ikke ett åpent forhold
klem jente 14 år :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14år!

Nei du har ikke grun til å ha dårlig samvittighet! Det er foreldrene dine som valgte å skille seg og det er faren din sitt ansvar for å ha flyttet.

Du er midt i tenåra og har naturlig nok mer og mer lyst å tilbringe til med venner, det er mormalt. Foreldre må regne med at barna har mindre og mindre behov for å sitte sammen med dem, også de barna som har foreldre som bor fra hverandre. Du må få lov til å være tenåring på lik linje med andre.

Jeg skønner at det er vanskelig å snakke med faren din, men går det an å ønske seg noe fra ham? Kunne du ønske deg at han noen gang kom å besøkte deg i stedet for at du altid skal reise til ham. Kanskje han kan bøsøke andre samtidig slik at det ikke bare er du som å holde ham med selskap. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med pappa om slike vanskelige ting bør kanskje mamma gjøre det for deg. Er dette vanskelig for dem bør de bestille time på familievernkontoret der dere bor.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om å flytte hjemmefra?

Kan du undertegne leiekontrakt når du er under 18 år?