Hopp til hovedinnholdet

Mamma har kjefta på oss i alle år.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 med problemer hjemme. Det er om moren min. Helt siden jeg var liten har hun kjeftet på en måte som ikke er normalt for mødre å kjefte på. Hun har kvelt meg, slått meg, sparket meg når hun er sint og dette begynte da jeg var 4. Hun sluttet å slå da jeg var 12. Det har aldri vært så alvorlig at jeg måtte på sykehuset, men sånn at jeg fikk vondt og blåmerker. Det verste er at hun nesten aldri har sagt unnskyld etter hun har vært sur. Søsteren min har fått depresjon på grunn av henne og jeg vet ikke om jeg har fått det også, men søsteren min har fått diagnosen av en lege. Foreldrene mine er skilt, og pappa har aldri vært sånn når jeg er hos han. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, fordi det gjør noe med noen da din egen mor sier hvordan hun ber til Gud at hun blir drept i natt og at hun ønsker at hun hadde tatt abort fordi jeg ikke gjør noe nytte av meg, og at jeg er helt ubrukelig. Jeg tørr ikke ta med noen hjem på grunn av henne.Jeg vil ikke si fra til barnevernet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år !

Takk for at du tar kontakt med ung.no.  Det er viktige ting du forteller og det er helt klart at det å vokse opp med psykisk og fysisk vold slik du forteller gjør noe med barn og unge sin psykiske helse og  selvbilde.

 

Det er viktig at du forteller om dette til noen voksne som kan hjelpe deg.  Du sier at du ikke vil kontakte barnevernet. Jeg vet ikke hva det handler om, men vet jo at mange kan være skeptiske til barnevernet fordi de har lest om ting i media eller kjenner noen som har dårlig erfaring.  Barnevernet sin hovedoppgave er å hjelpe barn og unge som ikke har det bra hjemme og det er mange som får god hjelp.  Ut i fra det du forteller tenker jeg at barnevernet er de som best kan hjelpe deg. 

 

Et sted å begynne kan kanskje være å prate med helsesøster eller en annen person på skolen din som du har tillitt til.  De kan eventuelt hjelpe deg i kontakt med barnevernet. Det er viktig at du får god informasjon om hvordan barnevernet jobber i din kommune og hva de tenker om det du forteller.  Barneverntjenesten skal samarbeide tett med ungdommen selv og foreldrene.          

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme