Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir så forbanna og klarer ikke å kontrollere meg. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 16 år som bor i fosterhjem på grunn av de biologiske foreldrene mine sin rusavhengighet. Moren min ruste seg igjennom hele svangerskapet, og jeg har fått en russkade pga det, noe som blandet annet innebærer at jeg ikke klarer like mye som andre, jeg har i en litt sterkere grad humørsvingninger og jeg blir ganske fort sint uten noe grunn, og smålyger. Alt blir egentlig litt voldsommere for meg enn det mange andre opplever. Jeg er oppvokst i et helt fantastisk hjem å Har det ganske fint å rolig, å de har gjort alt for meg. Problemet her er at : Jeg blir så forbannet viss jeg ikke får viljen min. Jeg kan slå å sparke, skrike, si de verste tingene som finst til mine fosterforeldre og til å med true med kniv. Jeg klarer å kontrollere meg, å jeg vet jeg aldri kommer til å skade de! men jeg syns det er befriende å bare få alt ut. Hva skal jeg gjøre ? Vet det ikke kan fortsette sånn, å jeg skal til psykolog. Men føler ikke det kommer til å hjelpe...

SVAR

Besvart 22.03.2018 09:34:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor blir du sint?

Det er normalt å bli sinna, men det er viktig å finne ut hvorfor vi blir sinte og om vi har kontroll over sinnet vårt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Hvis du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

 

Les mer
attach_file

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Kjenner du at det bare koker over? Det kan virke skremmende med sinne, både for deg og de rundt deg. Sinne er en normal følelse, men blir det for mye, kan det være lurt å jobbe litt med det.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Bruker du vold når du blir sint?

Er du ofte aggressiv? Hender det at du slår? Da kan det hende du har et volds- eller aggresjonsproblem. Les om faresignalene og hvordan du kan få hjelp.

 

Les mer
account_circle