Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker gå til psykolog men mamma tar meg ikke seriøst

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg spurte moren min om å få gå til psykolog fordi jeg sliter veldig. Jeg kunne ikke si til henne at det var gått så langt som kutting.. så hun tok meg ikke seriøst. Etter en stund kom det frem at det var fordi hun var redd for at jeg skulle snakke om foreldrene mine på feil måte slik at barnevernet kom involvert.. Jeg har en god mor som støtter meg og har støttet meg gjennom mobbing osv, og en far som forsørger meg. Alt et så greit helt til vi begynner å krangle. Foreldrene mine er ikke voldelige mot meg men faren min pleier å bli sur for De minste tingene. Og han blir så sur at han slår i veggene og dytter (ikke skadelig) og brøler skikkelig mye. Når jeg prøver å snakke så hører de meg ikke. De snakker bare over meg. Jeg er skole flink og gjør ikke galne ting, hvorfor er de så skuffet over meg! Trener til og med karate 3 ganger i uken. Keg innrømmer at jeg også har feil, men jeg sliter med vanlig teenage drama så med dette i tillegg gjør at jeg mister livslysten mer & mer.

Besvart 16.04.2018 19:27
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det å leve i en familie der det er mye konflikter er vanskelig og påvirker deg. Og selv om foreldrene dine ikke er fysiske mot deg er det ikke greit å slå i veggen og dytte andre i familien slik jeg forstår, samt overse deg når du prøver å si noe. Det er alltid den voksne som har ansvaret i disse situasjonene , husk det. Det er trist å høre at du tenker de er skuffet over deg og vanskelig når du ikke forstår hvorfor. Jeg synes det er fint at du ønsker hjelp og tenker at det er viktig at du nettopp får det. Du kan gå til helsesøster på skolen som kan hjelpe deg med å gå videre med å få en psykolog. Her kan du også snakke om familieutfordringer. Du kan også få råd og tips på Kors på halsen som er en telefontjeneste for ungdom drevet av Røde Kors. Jeg tenker også at det kunne være nyttig at hele familien får hjelp fra en utenforstående. Da kan et familievernskontor være til hjelp. Du kan selv ta kontakt. Jeg legger ved en link som viser deg det nærmeste her: familievernskontor. Ofte kan det være hensiktsmessig å snakke sammen på en god måte. Du kan selv ta kontakt med familievernkontoret, snakke med en terapeut og sammen kan dere bli enige om å invitere foreldrene dine til en time. Terapeuten vil hjelpe dere med å finne ut av hvorfor ting er slik de er, og hva dere kan gjøre for at det skal bli bedre. Ofte handler det om kommunikasjon, og at man har kjørt seg litt fast. Mange ganger skal det ikke så mye til for å løse problemene. Familievernkontorene er et gratis tilbud. Lykke til. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme