Hopp til hovedinnholdet
Jente 14 år
 

Spørsmål
Jeg er ei jente på 14 år som har skilte foreldre. Hver gang jeg skal til pappa så gruer jeg meg kjempe mye fordi pappa alltid er så sint og sur, og da han er sur pleier han å si ting som at han skal kjøre seg i hjel osv. Sånn har det vært i over 1 år nå. En gang i fjord da han ble det var på bursdagen til farmor så alle i familien hørte det, og da sa tanta mi at jeg skulle si i fra hvis jeg ville prate om det, men jeg sa ikke i fra fordi jeg trodde jeg kunne klare det selv. Og sist gang han var sint så var vi med tanta ni på en hytte så u hørte det igjen, så da vi kom hjem da så merket jeg at jeg hadde fått nok så jeg sendte en melding til tanta mi å spurte om vi kunne prate. Hun svarte så fort hun kunne og hu sa at vi kunne ta en prat i neste uke. Men nå er jeg litt redd for hva hun kommer til å si og spørre om. Vet dere ha som er vanlig av en tante og si og spørre om når det er i en sånn situasjon? Plis svar, jeg skal prate med hu neste uke og jeg ruer meg egentlig litt til det
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Beklager at jeg svarer litt sent. Jeg synes det er flott at du sendte melding til din tante slik at dere får snakket sammen. Det er også flott av tanten din å ville høre på deg, og hjelpe.

DEt er ikke lett å svare på hva din tante vil si. Jeg synes du skal fortelle hva du opplever, hva som plager degog hvordan du har det og hva du tenker på. 

Det er ikke lett å ha skilte foreldre, når du i tillegg synes det er strevsomt hos den ene. Det er ikke slik at du skal bære dette inni deg. Det er viktig å snakke med noen voksne, de kan kanskje gi deg svar, støtte deg og hjelpe deg med det som er vanskelig. Kanskje din tante kan snakke med faren eller moren din, eller finne noen andre som kan være gode for deg og hjelpe deg videre.

Uansett har du gjort det som er riktig- det er å si fra til voksne. De voksne skal hjelpe deg så du får det bedre- og kanskje kan det blir bedre for deg og pappa.

Lykke til.

Hilsen familieterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hva er Klar tale?