Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene har akkurat skilt seg og klarer ikke snakke sammen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, foreldrene mine har nylig skilt seg, og klarer ikke å snakke sammen.. de klarer ikke å dele på penger og betale lån sammen. De klarer heller ikke å dele på meg og lillesøsteren min på 11 år. De har vært separert i ett år nå, og pappa har alerede fått seg en kjæreste som jeg og søsteren min ikke vet om. Mamma har ofte mentale sammenbrudd, og jeg og søsteren min fikk nylig høre av henne at hun ikke vil leve mere. Det er vanskelig for oss å være mellom dette. Er det mulig å flytte hjemmefra uten lov av foreldre for å ta en pause og la dem ordne opp i rotet sitt? Vi har ikke familie i Norge som vi kan gå til...

SVAR

Besvart 06.08.2018 19:36:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

 

Les mer
attach_file

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle