Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir tvunget til å bruke hijab.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei kan dere plis svare fort. dette er alvorlig. kort sag jeg er ei jente på 16 som ble født i en muslim familie. en dag i 10. kom moren min inn sint på rommet mitt og bare "du begynner ikke videregående uten hijab hører du det??!!". Men jeg vil ikke. Moren min er ikke sånn kul som norske foreldre. hun forstår seg ikke på snakking og liker følelsen av å ha kontroll. hun sier fe.sk "jeg er moren din. jeg bestemmer" selv om jeg er 16 og har nå i over ett år hadde retten til å velge min religon selv, og hun sier også ting som "fordi jeg sier det". Hun er alltid sint over at jeg ikke viser nok interesse i islam og hijab (no shit. jeg vil jo ikke bruke det) osv. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. i tillegg så er vi i ferie så jeg vet ikkeom jeg kan få tak i helsesøstra (ansett om det er hun på vgs eller på ungdomskolen). Jeg skjønner ikke hvordan et demokratisk land som Norge kan tillate hijab med tanke på vor sexist ideene bak det e Og jeg bare vil ikke bruke det. hva skal jeg gjøre? hjelp

SVAR

Besvart 17.08.2018 13:51:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

 

Les mer
account_circle