Hopp til hovedinnholdet

Pappa behandler oss som småunger.

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei vi er en gutt og en jente på 17 år vi er tvillinger og bestevenner. Pappa behandler oss som småunger, Når vi kommer hjem fra skolen, må vi sitte på fanget hans, den ene på høyre kneet hans og den andre på det venstre. Han klemmer oss mens vi sitter på fanget hans, det er flaut for vi synest vi er for store til det. så vil han leke rise oss, han legger oss over fanget sitt, og legger den venstre hånda si på rumpa vår med håndflaten opp, og klapser med den høyre hånda på den venstre ti ganger så det hørest ut som vi får ris. Så kaller han oss rampegutten sin og rampejenta si. vi har prøvd å si at vi ikke liker det, men han vil ikke høre på oss, han sier det er hans måte å vise oss at han er glad i oss. Vi har også prøvd å si det til mamma, men hun sier at pappa ikke mener noe vondt med det. Vi synest det er veldig flaut, for vi er jo 17 år og ikke 7 år. Hilsen tvillingene.

Besvart 26.08.2018 23:04
 

Svar
Hei

Takk for at dere skriver til oss!

Det er dere som har rett til å bestemme hva dere synes er greit og ikke greit når det gjelder fysisk berøring, om det er fra egne foreldre eller ikke. Det piller ikke noen rolle om det ikke er vondt met om dere synes det er ubehagelig.

Dere er nesten myndige, dere kan absolutt si det rett ut til ham at dere ikke setter pris på den måten han behandler dere på. Det kan hende han blir litt lei seg men han burde også forstå. Dette gjelder også moren deres. Det dere synes er ubehagelig bør opphøre med en gang.

Dersom dere trenger hjelp til å snakke sammen i familien om dette og/eller hvordan dere skal ha det framover kan dere få hjelp til dette på familievernkontoret der dere bor. Det er gratis.

Dersom dere er redd for at det skal ha alvorligere konsekvenser, som fysisk eller psykisk avstraffelse, bør der ta kontakt med noen utenfor familien.Dere  kan kontakte familievernkontoret på egenhånd først uten å måtte si noe til foreldrene deres. Så kan de som jobber der hjelpe deg å finne en måte å snakke med dem på og de kan hjelpe deg med det praktiske. Du kan også selv ta kontakt med barnevernet for å få råd, uten å si noe til foreldrene dine om at du ringer dit. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf: 116 111 for å få råd.

Legger også ved noen artikler som kanskje kan hjelpe dere.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme