Hopp til hovedinnholdet

Itte mamma og pappa skjilte seg, så har eg vert heilt sånn innstenkte, ingen vett ke eg tenke på lenger.

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei :)
Først må jeg bare si, takk for en fantastisk god side, har fått masse god hjelp. :)
Men jeg har et par spørsmål, derfor har jeg ikke valkt et sikkert emne.

1. Jeg har en Heilt utrolikt god venn, eller snart kjæreste for og si det slikt. (vi har noe på gang). Jeg hadde en følelse på at han begynnte og forstå at jeg hadde det vanskelikt, så jeg sendte dette til han, og alt er rett fra hjerte ;
Itte mamma og pappa skjilte seg, så har eg vert
heilt sånn innstenkte, ingen vett ke eg tenke på lenger.
Eg e ligsom leie og sure, men det e ingen det gjelle..
Eg prøve og skjula det, men av og te går det bare ikkje..
Før kunne folk bare lesa rett gjennom meg, men nå
e det akkuratt som alt e stenkt. Alle følelsane og alt.
Og eg klare bare ikkje opna meg, ikkje for nogen
Eg har hatt det sånn si di skilte seg, og det e nogen år si nå.
Å det e heilt j******, for og sei det sånn..
Men itte eg har troffe deg, føle eg at ligsom et eller
aent begynne og få opp det så e stenkt. Men eg har det
fortsatt vanskelikt, å det e det så plage meg, for eg vill bare
leva eit liv mest mulikt normalt..
Eg vill che ha det sånn, egentlikt bare glemma det, at di e
skilt og bare prøva og leva sånn eg må..

Spørsmålet mit er egentlikt, om du/ dere har noen tips,slik at jeg slipper og tenke så mye på det osv.
Og vær så snill og ikke skriv at jeg burde snakke med dem ogl. for det går ikke. Det ender bare opp i krangler..

2. Jeg er aldså gruelikt forelsket i denne gutten. Men før var jeg helt håpløst forelsket i Beste kompisen han, men det gjikk øver etter et par månder. ( ikke tenk jeg er player, er ikke det. er så lankt i fra det som det går ann)Jeg er ofte med han jeg liker, og han jeg likte før som nå har blitt en av mine beste venner. Det jeg ønekser og få tips om er hvordan jeg kan bygge følelsene enda mer for han jeg liker,og hvordan jeg kan lukke følelsen helt for Beste kompisen min, aldså kun kjærligetsfølelser ? Ikke noe anet.

3. Jeg har hatt mensen i 1 og 1/2 år. Mensen min vare ca. 5 dager og det går mellom 5 - 6 uke før jeg får den igjen. Er dette normalt ?

4.Hvilke piller vill du/dere anbefale for og få bort mens smerter ? Jeg har ikkje mye mens smertere,men når jeg først har er det heilt J******! Hva anbefaler du/dere ?Tusen takk på forhand (:
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Å oppleve at foreldre skiller seg, kan være vanskelig, og man kan slik som du har opplevd, føle at det gjør en annerledes enn før, og at åpenheten og gleden kan forsvinne litt.

Skilsmisser er jo også veldig ulike, og det er store forskjeller i hvor foreldre blir boende etterpå, om de samarbeider eller om det er helt "krig", og hvilke praktiske konsekvenser det får for barnas liv.

Jeg forstår at du tenker mye på det og at du syns at det er slitsomt.

Min erfaring er at det å prate om- det som er vanskelig kan være til litt hjelp.  -Ikke med foreldrene, kanskje, men med venner og med en annen voksen du har tillit til.  Helsesøster kan evt. være en person å prate med om dette og få veiledning til å komme videre uten at dette skal dominere livet for mye.  Som helsesøster opplever jeg at veldig mange ungdom har det litt tungt etter skilsmisse, og ofte lenger enn de rundt tror.  Foreldrene er på en måte ferdige med skilsmissen, så de glemmer at barna kanskje ikke er det samtidig.  -Det er jo en stor sorg de fleste opplever etter en skilsmisse og en sorg tar tid å komme seg gjennom.  -Jeg opplever også at mange syns det er godt å få pratet litt om det, eller kanskje skrive sine følelser og tanker i en dagbok.

Jeg vet også at det er mulig å komme seg videre og få det ganske bra.  Da er det lurt å si til seg selv: "Dette var trist, men nå må JEG komme videre.  Jeg får gjøre det beste ut av MITT liv nå, og så skal ikke mamma og pappas problemer få ødelegge mere.  Jeg styrer over MITT liv og det kan bli bra!"  -Det å forelske seg slik du nå har gjort, kan jo være deilig og en bra måte å få noe hyggelig å tenke på, og dermed en hjelp til å komme seg viderer.  Å drive med andre ting man syns er gøy, som å være med venner, drive med sport eller andre fritidsinteresser er også bra for å holde fokuset på det positive.

Flørt og kos deg og ha fokuset på det som gir deg glede.  -Det gir energi og kanskje også mot til å åpne deg mer opp igjen.

Ved å være sammen med denne gutten du nå liker, ha det hyggelig med ham, bli trygg på ham, vil følelsene bli ennå sterkere.  -Hvis du føler at det kan bli noe mer mellom dere, så får du våge å åpne følelsene dine og bare nyte forelskelsen.

Han du var forelsket i før, kan du jo prøve å tenke helt klart på som venn, og oppføre deg som BARE det, og så vil nok følelsene bli mer vennskapelige også, særlig hvis det blir noe mer med ham du nå er mest forelsket i....

Mensen din er, slik du beskriver den, ganske regelmessig, så det tenker jeg er helt innenfor det vanlige.  Det KAN hende at den vil komme litt oftere etterhvert, men det kan også hende at dette er en syklus du vil fortsette å ha.

De fleste p-pillene virker bra på menstruasjonssmerter.

Vennlig hilsen helsesøster 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hvorfor må foreldre til mekling før skilsmisse eller separasjon kan bringes for fylkesmannen, dersom de har barn under 16 år?