Hopp til hovedinnholdet

Jeg har strenge foreldre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg mener at jeg har strenge foreldre. De er veldig redde for meg og de sier de stoler på meg, men ikke de andre i samfunnet. Men jeg føler ikke at de viser at de stoler på meg. Jeg har prøvd å snakke med dem å si at de ikke må være så redde for meg fordi jeg greier faktisk å passe på mdg selv. Og som 17 år er det en god erfaring med at jeg kan bestemme litt selv. De fleste vennene jeg har er eldre en meg og noen er på min alder og de får lov til det meste som ikke jeg får lov til. Jeg har prøvd alt jeg kan for å få litt slakkere tøyler. Jeg flytter mest sannsynlig ut neste år og mener selv at jeg trenger å lære av mine feil og bestemme selv. Vil gjerne ha noen råd til hvordan jeg skal prate med dem å få dem til å forstå hvordan det er å være ungdom i 2018. Fordi de sier at de har hvert ungdommer selv, men samfunnet nå er helt anderledes en det vokse kan tenke seg. Takk for svar! Hilsen jente på 17

SVAR

Besvart 04.09.2018 18:15:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle