Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når pappa kontrollerer tilgangen på nettet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg bor sammen med to foreldre og en bror på 19. Pappa kontrollerer nettverket. Han har hatt "foreldrekontroll" på nettet så lenge jeg kan huske. Han bestemmer når vi har nett, hvor lenge vi har nett og i det siste har han også innimellom stengt tilgang til YouTube og Netflix (særlig om jeg er hjemme fra vgs pga. sykdom eller fordi jeg ikke orker.) Jeg fyller 18 om et halvår, min bror er godt over 19 og min mor nærmer seg 50 år. Jeg syns at det er latterlig og kontrollerende at han skal styre nettet på denne måten. Mamma jobber med å lage nettsider. Jobben hennes er bokstavelig talt på nett, så om hun velger å sitte på kontoret sitt til midnatt for å jobbe, er det hennes valg. Jeg skjønner pappa vil at vi som familie skal tilbringe tid sammen, men det er ekkelt at han skal kontrollere på den måten. Jeg velger derfor å sitte på rommet mitt mye av tiden, særlig når jeg er hjemme fra skolen. Vi har tatt det opp før, men nett-sperringene dukker opp igjen etter kort tid. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 24.09.2018 15:16:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle