Hopp til hovedinnholdet

Det er ikke lett å bo hjemme lenger, skal jeg kontakte barnevernet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har skilte foreldre og har nå hatt det i fem år. Jeg bor 50-50 hos hver av dem. De noe veldig nærme hverandre. Pappa har kjempe god jobb og tjener og 1 mill i året mens mamma er ufør. Pappa nekter å betale barnebidrag til mamma pga mamma ikke er flink med økonomi. Derfor har hun fått mye hjelp av mormor og morfar. Det er rett lg slett ikke lett å bo hjemme lenger, ikke hos noen av dem. Jeg vet ikke lwnger hva jeg skal gjøre lenger. Skal jeg late som, fullføre skolen og beholde venner eller gå ned til barnevernet eller legge meg inn på psykiatri. De to siste er meget fristende for meg

SVAR

Besvart 24.09.2018 15:04:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som har to hjem

Foreldrene dine bor hver for seg, du flytter imellom og vil at alle skal ha det bra. Helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

 

Les mer
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle