Hopp til hovedinnholdet

18 år, liker å overnatte hos kjæreste. Moren liker ikke det.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! I fjor fikk jeg kjæreste (da jeg var 17 år). Vi har et trygt, stabilt og gjensidig forhold. Vi har offisielt vært sammen i ca. 6 måneder, men uoffisielt siden november 2017. Nå er jeg 18, går enda videregående og bor foreløpig hjemme. Jeg og kjæresten min bor omtrent en halv mil unna hverandre og vi er begge meget opptatt i hverdagene våre. Hun er ett år eldre enn meg og jobber, mens jeg for det meste trener 2-3 timer om dagen og studerer. Avstanden og den travle hverdagen gir oss lite tid til å møtes, men med overnatting blir det lettere for begge. Jeg er alltid velkommen hos kjæresten min, men mamma blir alltid sur når jeg overnatter ("for ofte" eller i hverdagene). Ifølge barneloven paragraf 68 har hun enda forsørgingsplikt. Jeg hjelper til hjemme, gjør leksene mine og ser egentlig ingen problem med at jeg overnatter. Jeg har prøvd å snakke med mamma, men hun kommer med urealistiske og paranoide eksempler på hvorfor hun ikke synes noe om det. Hvordan ser dere på det?

SVAR

Besvart 30.09.2018 17:16:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Når er det greit å overnatte hos kjæresten?

Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

 

Les mer
account_circle