Hopp til hovedinnholdet

Konflikter hjemme

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer på hva jeg kan gjøre siden det er mye krangling hjemme. Foreldrene mine er skilt Pappa er veldig hissig og er veldig passiv aggressiv mot halvbroren min på hans side. Mamma kjefter veldig høyt banner mye og klyper eller dytter når hun blir sint, som er veldig ofte. Hun sier til halvbroren min (på hennes side, to forskjellige brødre) at han ikke er så kul som han tror og at han er dårlig og det virker som det påvirker selvtilliten hans. Alltid 5 minutter etter at vi har kranglet prøver mamma å være bestevennen min og pappa bruker krangelen mot meg eller broren min i flere dager, eg lurer på om det er normalt og alle familier er sånn eller om jeg burde si ifra til noen. Jeg har et mine fra jeg var liten om at stefaren min kastet meg inn i en vegg men han pleier å trekke seg ut av diskusjoner. Hva burde jeg gjøre? Jeg har også begynt med selvskading, og har ganske lav selvtillit. Jeg har fått noe som kan minne om angstanfall på skolen også. Har det noe med familien å gjøre?

SVAR

Besvart 28.10.2018 18:29:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Når foreldrene krangler

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

 

Les mer
account_circle