Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt mishandlet av broren min og jeg er så sint!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har blitt mishandlet av broren min. Han har nettopp flyttet ut, men jeg sliter fortsatt med sinne/tristhet/håpløshet. En sterk bidragsfaktor for dette er blant annet fordi jeg fortsatt lever med faren min, som aldri stoppet broren min fra å mishandle meg, og har emosjonelt neglisjert meg hele livet. Faren min nekter å anerkjenne at han har gjort noe galt, og trivialiserer det som har skjedd med at det er "søsken rivalisering" eller at både moren min og jeg er "rare i huet". Uansett, så lurte jeg på om det var noen jeg kunne kontakte for å jobbe meg gjennom traumene mine. Sliter mye med sinne, mistro mot andre mennesker og angst når jeg er alene med folk. I tillegg føler jeg at jeg alltid må være på vakt. Jeg er usikker på om jeg skal kontakte psykiater eller psykolog (eller noe annet). De fleste saker om mishandling er fokusert på parforhold, eller mishandling som blir utført av foreldrene mot barna. Vet ikke om det koster mye penger heller.

SVAR

Besvart 05.11.2018 19:43:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle