Hopp til hovedinnholdet

Jeg er tom for ideer og trenger virkelig hjelp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Foreldrene mine er skilt og jeg bor aldri hos mamma. Lillebroren min klarer ikke å følge beskjeder. Han er 6 år. Pappa pleier ofte å bli sint på han, og snakke med «skummel stemme» i følge broren min. Det får han bare til å gråte mer og følge enda mindre beskjeder. Pappa blir enda sintere og tar han i armen for å få han til å gjøre det han skal. Det gjør vondt for broren min. Mange ganger har jeg måttet gripe inn å hjelpe dem. For ofte. Jeg er egt en jente på 11 år. Jeg elsker å besøke denne siden og mange av artiklene deres har hjulpet meg. Jeg orker ikke å gjøre det. På skolen er den ene bv min sur på meg og blokkerer meg helt ute når jeg snakker til hun. Hun blikker meg også. Jeg vet hvorfor hun er sur og det burde hun ikke være. Hun starta en krangel og jeg sa ingenting fordi jeg ikke ville blande meg selv om jeg var der. Her om dagen fikk jeg vondt når jeg pusta pga alt stresset. Det gikk over når jeg klarte å slappe av. Jeg er tom for ideer og trenger virkelig hjelp.

SVAR

Besvart 10.11.2018 11:16:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Råd til deg som har to hjem

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle