Hopp til hovedinnholdet

Jente 17,5 år. Vanskelig hjemme og for mye å gjøre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er 17.5, går vg2 studiespesr og jeg har det veldig vanskelig hjemme.Må kanskje slutte på skolen for det er så mye å gjøre.Foreldrene mine fungerer ikke:syke og slitne.Har prøvd å kontakte barnevern flere ganger tidligere,men bup sier det er for sent nå siden de likevel bruker lang tid på å opprette sak, strengere med "eldre", osv.Jeg føler virkelig jeg holder på å gå under. Vil helst flytte på hybel men har ikke penger og som dere sikkert kjenner til har foreldrene mine ansvar for meg frem til jeg er ferdig med vg3.Det kommer aldri til å gå.har prøvd å få sånn borteboerstipend på særskilt grunnlag men da ma bv innkobles sa bup.Har bare lyst å gjøre det mest mulig diskret, det er nok stormer her nå, uten at det påvirker lillesøster eller foreldre særlig.Problemet mitt er at jeg mister rettigheter når jeg blir 18,men ikke får nye (nok til å flytte ut).orker ikke 2 år til.Kommer verken til å klare å fullføre vgs eller være i live hvis jeg må bo hjemme så lenge.

SVAR

Besvart 22.11.2018 18:16:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle