Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at foreldrene mine liker søsknene mine bedre enn meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal si det som det er: jeg føler at foreldrene mine favoriserer søsknene mine over meg. Om jeg spør om noe, sier de de fleste gangene nei. Når søsknene mine spør, så sier de alltid ja! Eller hvis de gjør det bra på skolen får de ros, mens hvis jeg gjør det bra blir jeg bare fullstendig oversett. Jeg føler at de elsker søsknene mine mer enn meg og det er veldig trist for meg.

Besvart 04.12.2018 10:28
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt!

Det høres leit ut at du føler at dine foreldre favoriserer søsknene dine over deg. Å føle seg oversett er en vond følelse å kjenne på! Vi trenger å føle oss elsket og akseptert av våre foreldre. Som oftest er det slik at foreldre elsker barna sine og de ønsker at barna skal ha det bra.

Jeg kjenner ikke til hvordan dette ser ut hos dere men jeg er opptatt av at du opplever det slik uansett om det stemmer eller ikke. Jeg vil råde deg til å si noe om dette til foreldrene dine. Velg et tidspunkt som er et "rolig øyeblikk" der ingen er sinte eller sure og der dere har litt tid sammen. Forsøk å sett ord på hvordan du opplever dette og hva det gjør med deg slik du skriver til oss, at det gjør deg trist. Foreldre vil være opptatt av hvordan du har det og kanskje vet de ikke at noe de gjør gjør deg trist. Dersom de blir oppmerksom på det kan de også forsøke å gjøre noe annerledes.

Si gjerne noe om hva du trenger fra dine foreldre, feks. at noe skal være mer likt eller at de skal vise at de liker deg gjennom å gi ros eller anerkjennelse.

Jeg håper at dette blir bedre for deg.

Ønsker deg masse lykke til!

Jeg legger ved en link som beskriver dette nærmere: www.ung.no/problhjemme/2121_Hvordan_snakke_med_foreldre_som_ikke_forst%C3%A5r_deg.html

 

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme