Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om mamma og pappa skal skilles?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, mamma og pappa har kranglet en del det siste året. I år kranglet de på mammas bursdag og det endte opp med at pappa var så sur at han nektet å spise med oss. Det har vært mange sånne hendelser i det siste og jeg begynner og bli lei meg. Jeg har flere ganger vært inne på tanken om at mamma og pappa kommer til å skilles. Jeg har grått over det noen ganger og det gjør meg veldig trist. Han ga henne nesten ikke noe gaver heller og dette syns jeg er ille for mamma som er så snill fortjener så mye mer. Det er ikke det at gaver er så viktig, men det er noe med det å legge tid og energi i det for å vise at du bryr deg. Det er veldig av og på noen ganger er mamma og pappa flørtete med hverandre og andre ganger er spesielt pappa en dritsekk mot mamma. Noen ganger følelser jeg at den enste grunnen til at de enda er sammen er på grunn av meg og lillesøsteren min. Jeg har tenkt og kanskje snakke med mamma men syns deg er vanskelig å starte en sånn samtale. Tror du at de vil skilles?

Besvart 07.12.2018 14:59
 

Svar
Hei du!

Dette høres ikke lett ut for deg. Du opplever at mamma og pappa krangler mye og at pappa ikke alltid et så grei mot mamma. Nå er du redd for at de kanskje skal skilles.

Du skriver at du har tenkt på om du skal snakke med mamma om dette. Det synes jeg absolutt at du skal gjøre, selv om jeg også forstår at det kan kjennes vanskelig. 

Hvis foreldrene dine ikke har noen planer om å skilles, så kan det være veldig godt for deg å få vite det. Samtidig får du sagt fra om at du legger merke til at det ikke er så bra mellom dem, og at dette er vanskelig for deg. Det er ikke sikkert at foreldrene dine er klar over det.

Hvis foreldrene dine faktisk tenker at de ikke skal fortsette å leve sammen, så er jo dette noe du vil få vite før eller siden uansett. 

Du skriver at du synes det er vanskelig å starte en sånn samtale med mamma. Hadde det gått an å vise henne det du har skrevet til ung.no og svaret mitt? Jeg synes nemlig at du uttrykker veldig fint hva du opplever i familien din, hvilke tanker du gjør deg og hvordan dette kjennes. Dette tror jeg mamma nok gjerne også vil vite slik at hun kan hjelpe deg med det. 

Ta også en titt på artiklene under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme