Hopp til hovedinnholdet

Har flashbacks fra barndom som jeg lurer på om jeg skal ta på alvor?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg opplever ofte å ha «flashbacks» som viser at jeg som mindre ble slått av min mor og har opplevd at min far gjentatte ganger har vært ruset på alkohol. Jeg er usikker på om dette faktisk har skjedd eller om dette bare er noe jeg forestiller. Det jeg i hvert fall vet er at jeg har opplevd mye krangling hjemme og blitt utsatt for psykisk vold over lang tid. Moren min har også tidligere hatt høyt temperament, og har derfor knust flere gjendstander og ropt/skreket til meg, noe som har vært veldig skremmende. Det overrasker meg altså ikke om mine flashbacks faktisk stemmer. Hjemmesituasjon min har blitt bedre nå, men har preget meg i stor grad og slik er det fortsatt. Bør jeg bare overse alt som har skjedd tidligere og ignorere mine flashbacks, eller skal jeg ta dette på alvor?

SVAR

Besvart 12.01.2019 19:28:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Foreldre med psykiske problemer?

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

 

Les mer
account_circle