Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å få noe støtte for å bo hjemmefra?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg trives ikke hjemme. Jeg bor med min mor og søstera mi på 21 år. Søstera mi lider av forskjellige diagnoser som gjør det vanskelig for familien å være rundt henne. Huset vårt var før et samlingssted for hele familien men nå er det endret seg ettersom at ingen vil være rundt noen som sprer en så utrolig negativ energi som hun gjør. Verken meg eller min mor vil bo hjemme og siden vi ikke får noe hjelp fra staten eller lignende sliter vi med å få henne ut av huset. Hun har heller ikke jobb, no hun sier skyldes epilepsien hun har. Jeg har nå de siste 10 månedene bodd med kjæresten min 30 minutt hjemmenifra for å få fred. Nå skal han til militæret og jeg kan ikke bo hjemme med mor og gal søster. Foreldrene til kjæresten min vil gjerne hjelpe meg med å skaffe meg hybel, noe mamma også gjerne vil (pappa er ute av bildet). Er det mulig å få støtte av noe slag for å bo på hybel eller lignende? Hvordan er da prosessen?

SVAR

Besvart 14.01.2019 20:58:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
account_circle