Hopp til hovedinnholdet

Blir slått av eldre bror.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 13 år som opplever vold i hjemmet. Jeg har en 3 år eldere bror som er mye sterkere en meg. Men problemet er at han er veldig voldelig mot meg, han har noen ganger slått meg til blods. Jeg har prøv å si ifra til mine foreldere men de bryr seg ikke. Foreldrene mine er skilt. Hva syntes du jeg bør gjøre??

Besvart 21.01.2019 16:14
 

Svar
Hei

Hei!
Ingen barn skal oppleve å bli slått hjemme, hverken av søsken eller foreldre. Hvis du har forsøkt å si fra til foreldrene dine og de ikke vil høre på deg, er det viktig at du får hjelp fra andre voksne. Du kan fortelle om din situasjon til lærer eller helsesøster på skolen der du går. En annen mulighet er å kontakte politiet. Det din bror gjør mot deg, kan være så alvorlig at han kan få straff for det hvis han er over 15 år. Du kan også ta kontakt med barneverntjenesten der du bor. Hvis du syns det er vanskelig å få til, kan du ringe til oss på Alarmtelefonen for barn og unge 116111 og vi kan hjelpe deg og skrive en melding til barnevernet der du bor.

Det er gratis å ringe til oss.

Det er viktig at du får hjelp til å stoppe dette, og fint at du skriver til oss om problemet.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme