Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at voksne slår og hva gjør jeg når det skjer

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år som krangler med faren min av og til. De få gangene vi krangler blir han ill sint og begynner å rope til meg. Jeg ser sittet hans dypt inn i øynene hans. Jeg tørr ikke annet enn å sitte ne då høre på. De gangene jeg prøver å si ifra om hvordan jeg oppfattet sitvasjonen blir han bare mer sint og ber meg om å sitte ned og høre etter. Det er nå 3 gangen han slår meg i armen. Han slår også hardt. De gangene han gjør det ender det med at jeg ligger på rommet og bare griner. Så mitt spørsmål er egentlig om dette er greit? Eller hva jeg bør gjøre neste gang noe slik skjer igjen?

Besvart 29.01.2019 16:45
 

Svar
Hei jente 16 år

Jeg synes du er tøff som har forsøkt å si i fra til pappa om hvordan du oppfatter situasjonen.

For å få en ordentlig prat med pappa vil jeg anbefale deg å snakke med ham når han er rolig, og dere ikke er midt i en krangel. Da vil han forhåpentligvis klare på en bedre måte å ta imot det du sier uten å bli sint.

Det er ikke greit at foreldre slår, eller at de blir så sinte at man blir redd. Foreldre skal være de som beskytter oss, og gjør oss trygge. Jeg synes du skal fortelle dette til en voksen du stoler på og er trygg på. Det kan for eksempel være en lærer eller helsesøster. Da vil de kunne hjelpe deg med hvordan få slutt på at pappa slår. Kanskje du også kan lage en avtale med dem om hva du kan gjøre dersom pappa skulle slå deg igjen.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge 116 111. Den er alltid åpen, og det er gratis.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme