Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at voksne slår og hva gjør jeg når det skjer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 16 år som krangler med faren min av og til. De få gangene vi krangler blir han ill sint og begynner å rope til meg. Jeg ser sittet hans dypt inn i øynene hans. Jeg tørr ikke annet enn å sitte ne då høre på. De gangene jeg prøver å si ifra om hvordan jeg oppfattet sitvasjonen blir han bare mer sint og ber meg om å sitte ned og høre etter. Det er nå 3 gangen han slår meg i armen. Han slår også hardt. De gangene han gjør det ender det med at jeg ligger på rommet og bare griner. Så mitt spørsmål er egentlig om dette er greit? Eller hva jeg bør gjøre neste gang noe slik skjer igjen?

SVAR

Besvart 29.01.2019 16:45:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er vold?

Vold er forskjellige handlinger som kan skremme eller skade en annen person. Vi tenker ofte at vold først og fremst er fysiske handlinger, men vold kan også være psykisk.

 

Les mer
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle