Hopp til hovedinnholdet

Trenger tid for meg selv, og at det er mindre lyder. Hvordan få det til?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, foreldrene mine har skilt seg for ca ett år siden. moren min fikk ny kjæreste veldig tidlig og har nå en baby på ca 3 måneder. Begge rekkehusene er små og jeg sliter veldig med at jeg blir distraher av lyd og skole. pappa fikk også for litt siden en ny kjæreste som alltid er hjemme og ikke har jobb. når mamma er hjemme med babyen og kjæresten til pappa alltid er der så kan det bli slitsomt og jeg får ikke tid til å være alene. jeg har prøvd å foreslå at kjæresten til pappa kan gå på en tur eller få seg jobb, men da blir pappa sur. jeg trenger litt tid for meg selv uten at det er lyder for da blir jeg helt gal. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg kan ikke kaste ut noen fra husene. dette hindrer meg i å syne (noe jeg elsker) og å gjøre lekser. jeg føler meg veldig "deprimert" av skole og får masse annmerkninger for å ikke levere leksene jeg ikke får gjort pga lyd. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. håper du kan hjelpe.

Besvart 12.02.2019 11:11
 

Svar
 Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når det er ting som er vrient :-) Dette hørtes sllitsomt ut, og du trenger å få noe tid for deg selv. Slik foreldrene dine bor, kan det være vanskelig å få til - selv om foreldrene dine kan ha forståelse for situasjonen.

Ofte er det ikke så enkelt å gjøre noe med bosituasjonen, og familiemedlemmer kan nesten ikke jages på dør.

Det som kan være mulig å gjøre noe med, er det med lyder. Det finnes både ørepropper og øreklokker som reduserer mengden av lyd som slipper igjennom. Det er kanskje ikke helt det du ønsker deg, men i mangel av andre mulgiheter kan det være verdt å prøve. Kanskje foreldrene dine kan være villig til å gi deg noen gode øreklokker? Eller i det minste ørepropper som dere kan kjøpe på for eksempel apotek.

I forhold til tid alene hjemme, kan dere kanskje få til en god samtale om dette? Du har snakket med faren din om det, uten å møte særlig forståelse. Kanskje din mor forstår dette bedre, og kan prate med han? Dette handler jo ikke om å ønske noen bort, bare litt tid for seg selv.

I tillegg kan du alltid snakke med helsesykepleier (helsesøster) på skolen, eller på helsestasjonen. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i akkurat din situasjon.

 

 

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme