Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg ringe politiet om noe skjer med meg hjemme?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er nå 18år gammel og lurer på om jeg ringer politiet om det skjer noe hjemme med meg, vil jeg få hjelpen som trengs da? Eller vil de bare snakke med de hjemme og prøve å fikse. Jeg har blitt utsatt for vold hjemme før og det kan godt skje igjen. Jeg blir truet med livet og om å bli banket livsløs av eldste gutten i familien (storebror) og alle står og støtter han og det han sier, sist som skjedde var en krangel mellom meg og minstemann i familien og da ble jeg truet om å få masse bank av han. Dette har foregått i flere år nå og jeg orker virkelig ikke mer. Jeg bryr meg ikke litt om noen i familien lenger, alle er imot meg og jeg har NULL rettigheter hjemme. Når jeg nevner rettigheter blir alle hissige og begynner å nevne «vi bryr oss ikke bare fordi vi er i Norge» dittendatten. Dette er et seriøst spørsmål og jeg lurer bare på pm politiet er løsningen om jeg blir truet/utsatt for vold igjen.

Besvart 10.02.2019 22:48
 

Svar
Hei gutt 18 år


Hvis noe skjer hjemme med deg som ikke ikke er lov så skal politiet prøve å hjelpe deg. Selv om det er familie så er det ulovlig å bruke vold og trusler, og dette kan anmeldes.

Du sier at du ikke bryr deg om noen i familien din. Når du er 18 år og opplever vold og trusler i hjemmet så høres det ut som at det beste alternativet for deg er å flytte ut. Om du ikke har en jobb og god økonomi så kan du kanskje gå til NAV for å høre om dette er noe de kan hjelpe deg med?

Men ellers er svaret ja, ring politiet om noe skjer med deg. Du kan også gå til de på dagtid for å drøfte situasjonen din, om det er noe de kan hjelpe deg med.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme