Hopp til hovedinnholdet

J21 Utsatt for vold og negativ sosial kontroll

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg er 21 år jente. jeg har opplevd mye vold hjemme gjennom barndommen min, psykisk,fysisk og emosjonelt. familien min er fra en veldig konservativ plass og trur på en veldig streng religion. jeg kysset en gutt da jeg var 13-14, da familien min fant ut av det var jeg holdt hjemme, slått, truet osv osv. Jeg har mange begrensninger i livet, jeg lyger hele tiden. Jeg får bare gå på skolen og nesten ikke noe mer. til den dag i dag er jeg truet hjemme om at jeg kommer til å bli drept eller sendt dit de kommer fra om jeg ikke følger det de sier. Jeg vet ikke om dette er tomme trusler eller om de mener det, men jeg vet dette er normalt både i kulturen og religionen de praktiserer. selv om de ikke kan tvinge meg med til flyplassen er jeg redd jeg skal bli dopet ned og kjørt over grensen. Jeg vil først prøve å flytte ut, men da må jeg gifte meg... jeg kjenner ikke til lovene eller om hva som kan beskytte meg. noen tips? jeg har allerede startet første steg med å dra til psykolog.

SVAR

Besvart 04.03.2019 11:42:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Skal du til utlandet og er redd for å bli etterlatt?

Er du redd for at du kan bli forlovet, giftet bort eller etterlatt i utlandet mot din vilje? Da er det viktig at du søker hjelp i Norge.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle