Hopp til hovedinnholdet

Etter at jeg har kommet ut som trans har forholdet til min far blitt verre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg og faren min har alltid hatt et godt bånd med hverandre, men etter jeg kom ut som trans har det forholdet bare blitt verre - spesielt nå etter jeg ble 18. Han kaller meg alkoholiker og at jeg drikker for mye alkohol (jeg drikker nesten ikke i det hele tatt, men hver gang jeg rører alkohol så blir han sur) Han nekter å bruke mitt nye navn, og bruker heller dåpsnavnet mitt. Han har gjentatte ganger sagt han vil spy av meg, nekter å kjøre meg plasser, har noen ganger dratt meg ut av senga for å få meg ned, har skreket på meg og sagt jeg lyver om depresjonen min og angsten min. Han nekter å la meg ta egne beslutninger, jeg får ikke lov til å holde det hemmelig at jeg har vært hos legen, jeg får ikke lov til å styre min egen økonomi. Jeg er redd for faren min og har sagt det til mamma, men hun kan ikke gjøre noe. Jeg vil ikke bo hjemme lenger, men har ikke råd til å flytte ut. Hva skal jeg gjøre, jeg har så lite lyst til å bo i samme hus som han når han behandler meg sånn som dette.

SVAR

Besvart 09.03.2019 12:42:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem bestemmer over pengene dine?

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle