Hopp til hovedinnholdet

Redd hjemme

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Hva gjør jeg. Pappaen min slenger negative kommentarer til meg og mamma hele tiden, og det er oppkalling. Han gir meg ikke noe bedre motivasjon til skole heller. Nå driver han med vold også, han kaster ting, knuser ting og slår. Er serr litt redd nå, hvem snakker jeg med.. vil liksom ikke si det heller siden vil ikke miste mamma og pappa heller.. Hva gjør jeg?

Besvart 10.04.2019 16:44
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du kontakter ung.no for å spørre om råd. Du er naturlig at du blir  redd og utrygg av å bo hjemme, når din far kommer med negative kommentarer og bruker vold.

Det er veldig bra hvis du kan prate ordentlig med din mor om hvordan du har det hjemme og hvordan dette går inn på deg. Det er ikke sikkert at din mor forstår eller klarer å ta inn over seg hvordan du har det.  Det er derfor viktig at du er forteller til henne, så ærlig som mulig.  Jeg vil også råde deg til å prate med helsesykepleier eller lærer på skolen. De kan hjelpe deg i kontakt med for eksempel barnevernet. Dersom du er redd for hva barnevernet tenker om det du forteller og du er redd for å miste dine foreldre kan det være lurt å få informasjon fra barnevernet om hva de kan hjelpe med. Barnevernet forsøker først og fremst å hjelpe familier slik at barn  og foreldren kan bo sammen.      

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme