Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldre lese i barnas dagbøker og bestemme hvilke venner barna får være sammen med?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei!
Jeg er en 16 år gammel jente. Jeg har en kjæreste på 18, men han blir 19 i år. Foreldrene mine har funnet ut ved å ha lest dagboken min at jeg har hatt sex med han. De liker ikke det, å syns at jeg er for ung osv. Men jeg er jo 16, da har jeg jo lov! Kan de da bestemme om jeg får ligge med han eller ikke? De tror at han pressa meg, men jeg var med på det akkurat like my. Han har ikke gjort meg noe vondt eller pressa meg.

De fant ut flere ting etter å ha lest den. Det var at jeg hadd løyet om hvor jeg hadde vært flere ganger. Også at jeg hadd drukket meg full en gang jeg var til noen venner, å at da hadde jeg blitt veldig dårlig. Jeg er jo 16, holder på å bli mer voksen nå.

Nå stoler de ikke på meg lengre å er ganske skuffet. Men de har jo ingen rett til å lese min private dagbok?! Det er veldig dårli gjort. Det er jo mitt privatliv, og min kjæreste. Nå får jeg ikke ut å treffe vennene mine eller kjæresten min. Jeg må sitte hjemme. De kan ikke nekte meg i å treffe bestevennene min og kjæresten min da, eller? For de har ikke gjort meg noen ting.

Hilsen lei seg jente.

SVAR

Besvart 08.05.2009 10:54:10
account_circle